Close

Galaxy Gear S2 Classic

Sain ka testida nutikella Galaxy Gear S2 Classic. Iseenesest põnev kogemus, sest mul pole nutikelladega üldse mingit kogemust ja enne selle kella saamist ei saanud ka aru, milleks see kasulik on.

Esimene asi, mis selle kella kättesaamisel mulle meeldis, oli disain. Enamus nutikelle on miskipärast kummist või millegist taolisest tehtud ja ülikonnaga neid kanda väga ei tahaks. Selle kella julgesin käe peale panna ka siis, kui ülikonda kandsin. Kellal on korralik nahkrihm ja soliidne välimus, mis kella puhul on oluline. Lisaks sellele, et käekell näitab kella, on ta ka aksessuaari eest nii, et disaini eest plusspunktid.

Kõikide telefonidega see kell muidugi ei ühildu, kuna Samsung’i kellad pole mitte Android’i vaid Tiezen’i põhjal tehtud. Lisaks on seal ka süsteeminõuded ja tänu sellele nt. Coolpad’idega ma seda telefoni kanda ei saanud. Kasutasin selleks Samsung Galaxy S5’te. Põhimõtteliselt peaks saama seda ka kõikikde Android’idega kasutada, aga selleks tuleb proovida erinevaid tasulisi äpp’e. Kuna endal Samsungi kella pole ja Android’i kah mitte, siis loobusin sellest kulutusest.

Kell ise on päris hea terviseseade. Loeb samme ja mõõdab isegi pulssi. Teab minu liikumise ja tervise kohta rohkem, kui ma ise seda tean. Tunneb ära, kas inimene magab, niisama istub või kõnnib ringi. Kuigi mõnikord diivanil vedeledes telekat vaadates, arvas kell, et ma magan, kuigi tegelikult ma olin täiesti üleval. Sama oli ka siis, kui istusin peaaegu liikumatult arvuti taga. Lisaks kontrollis ta ka seda, millistel päevadel ma teen vajalikud sammud täis ja millistel ei tee.

Äppe oli sellel kellal üsna vähe ja enamus needki tervisega seotud. Üks mille ma järgi proovisin oli Nokia Here. Kuna põhiliselt kasutangi ma seda kaardirakendusena, siis oli selle proovimine loogiline. Käsud, kuhu edasi minnna, olid kella peal kirjas ja see oli täitsa mugav. Ei pidanud kõndima ringi telefon käes. Heli see kell muide ei tee, ainult väriseb, mis minule täitsa meeldib. Olen telefonidelgi enamus hääli maha keeranud, kuna mulle ei meeldi, kui miskit kogu aeg kõliseb. Kell annab teada näiteks uutest meilidest ja kes mulle SMS’i või sõnumi Facebook’is saadab. Kõnede puhul sai sellel ainult valida kas võtta telefonil kõne vastu või mitte. Rääkida kella kaudu ei saanud.

Mis mulle sellel eriti meeldis, oli see, et kella kujundust sai vahetada. Nt. et täna tahan, et mu sihverplaat oleks klassikaline, homme digitaalne, ülehomme nt. on ajanäitamine binaarsüsteemis. Sellega saab kella vajadusel stiilsemaks muuta nt. kui tahad ülikonda või viisakat riietust kandes omada ka kallima välimusega kella.

Aku pidas vastu sellel kellal 1-2 päeva. Jube harjumatu on see, et peab kella aeg-ajalt laadima, kuna olen siiamaani kasutanud ainult tavakellasid. Ilmselt see on aja küsimus, kuna nutikellade akude kestvus pikeneb nt. 1 nädala peale.

Kokkuvõtteks võin öelda, et mulle see kell meeldis. Ta täidab nii ajanäitamise ja aksessuaari funktsiooni. Kui veel on oluline tervisefunktsioonid, siis sobib see nutikell ka neile. Kui ma oleksin ise Samsung’i telefoni kasutaja, siis kaaluksin täiesti selle kella ostmist. Hinna poolest ta korralikust ja heast käekellast ta isegi ei erine ja kui rahakott lubab ning kasutad ka selle kellaga ühilduvat telefoni, siis mina soovitan selle ostmist.

Ühilduvad telefonid: http://www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2/device-compatibility/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga